Kuhinja


Kuhinja prisega na lokalne sestavine in tipične gorenjske jedi, pripravljene z veliko ljubezni do dobre domače hrane.
Vsaki jedi pa Borut doda še kanček svoje domišljije. Sam pravi, da tako nastanejo jedi žmohtnega okusa, ki se z užitkom pomažejo s kruhom.

Kaj priporočamo?

Priljubljeni so gratinirani njoki s filejem rdeče postrvi, pa tudi piščančji file v ponvici s pisano zelenjavo in zlato zapečenimi čompami.

Lahko pa poskusite tudi Borutov žrebičkov steak s poprovo omako in medom ali pa goveji ramstek na žaru z omako dimljenih marelic.

Prav posebno skrb Borut nameni sladicam. Ne bo vam izdal recepta svojih sladic, morda pa vam bo dal kakšen namig za svojo najbolj priljubljeno sladko mojstrovino, Prešernov cilinder (lešnikov piškotek z ovojem iz temne čokolade, polnjenim z belim čokoladnim moussom, čokolado s koruznimi kosmiči in kremo suhih fig).

V sladka nebesa vas bo zapeljala grajska čokoladna tortica s pomarančo, ljubitelje palačink pa bodo navdušile gratinirane pehtranove palačinke v ponvici.

Obiščite nas in poskusite Borutovo grajsko kuhinjo.